Látnivalók

Miskolctapolcához közel és Miskolctapolcán található néhány helyi jelentőségű védett terület, melynek megtekintését javasoljuk a pihenésre, a szépre vágyók és a természetet szerető emberek számára.

Ezek: a miskolc-tapolcai parkrendszer, a Juno szálló előtti és a Szatmári Király Pál utcában található mocsári ciprusok, a Kis-köves, a Gárdonyi Művelődési Ház parkja, dr. Greuter István egyedi fa- és növénygyűjteménye az Avason, dr. Kovács Miklós rózsagyűjteménye, gesztenyefasor és török mogyorófák Diósgyőrben a Vár utcában, égeres növénytársulás a Majális parkban, a Mexikóvölgyi kőszál-oldal, és természetesen közel van az egész gyönyörű Bükk, mely Magyarország egyik legjelentősebb hegyi nemzeti parkja.

Panziónk, az Ambrózia szálláshely és étterem mindezekhez olcsó szállással, kiváló konyhával járul hozzá.

Görgessen lejjebb!

Barlangfürdő

A miskolctapolcai Termál barlangfürdő környékén kellemesen lehet eltölteni az időt. A miskolc-tapolcai park helyi védettségű terület, itt nagyon kellemes sétautak állnak a látogatók rendelkezésére, s itt egy szép testű fürdőző nőt ábrázoló köztéri szobor is található. Meglátogathatjuk a Miskolc-Tapolcán található Szikla-kápolnát is, melyet a Bükk déli-délkeleti peremén jellemző riolittufában hajtottak ki. A parkban sok helyütt találunk álló vagy mozgó vizeket. A miskolc-tapolcai Termálbarlangfürdő előtt van a csónakázó tó, mely a fenékforrásokon feltörő vizek mellett a völgyből lefolyó vizekből, ill. a Termál-forrás túlfolyó vizeiből táplálkozik. Szintjét igyekeznek állandósítani, leeresztési lehetőség a Hejő-patak felé van. Miskolc-Tapolcához közel, ill. Miskolc-Tapolcán található néhány helyi jelentőségű védett terület, melynek megtekintését javasoljuk a pihenésre, a szépre vágyók és a természetet szerető emberek számára. Ezek: a miskolc-tapolcai parkrendszer, a Júnó szálló előtti és a Szatmári Király Pál utcában található mocsári ciprusok, a Kis-köves, a Gárdonyi Művelődési Ház parkja, dr. Greuter István egyedi fa- és növénygyűjteménye az Avason, dr. Kovács Miklós rózsagyűjteménye, gesztenyefasor és török mogyorófák Diósgyőrben a Vár utcában, égeres növénytársulás a Majális parkban, a Mexikóvölgyi kőszál-oldal, és természetesen közel van az egész gyönyörű Bükk, mely Magyarország egyik legjelentősebb hegyi nemzeti parkja. Panziónk, az Ambrózia szálláshely és étterem mindezekhez olcsó szállással, kiváló konyhával járul hozzá.

Bobpálya

A barlangfürdő és a csónakázó-tó szomszédságában különleges élményt kínál a vendégeknek a hegyoldalon kialakított bobpálya, amely 800 méter hosszú. Az országban egyedülállóan mindennap este, villanyfénynél is száguldhatnak a pályán a látogatók.

Csónakázó tó

Miskolctapolca egyik legszebb látványossága a közel 11 000 négyzetméter alapterületű csónakázó tó. A tó és környéke gyönyörű flórával és faunával övezett, sétáló utakkal és gyönyörű kilátást adó padokkal szegélyezett terület. Mind családok, mind pedig párok számára ajánljuk ezt az olcsó, ám annál élménydúsabb szórakozási lehetőséget.

Akropolisz szabadtéri színpad

Miskolc nyári kulturális életének nélkülözhetetlen szeletét jelentik a nyári színházi előadások.A fürdővárosi hangulatot idéző Miskolctapolcán rendszeresen visszatérő programok várják nyári hétvégéken a látogatókat. Színházi előadások az Akropolisz szabadtéri színpadon, térzenék és táncbemutatók.A miskolctapolcai Akropolisz Szabadtéri Színpadon a legigényesebb hazai bulvárprodukciókat láthatja a közönség.